Spring til indhold
FORENINGEN FOR FOLKELIGHED - FAQ

FAQ OM DEMOEN

Finder du ikke svar på dit spørgsmål:

Demonstrationen var båret af crowdfunding. Indsamlingen har ikke været aktiv siden demonstrationen i 2020. 

Folkestyret er folket. Vi håber på at hele folket, trods forskellighed, møder op og hylder den grundlov, der er vores fælles fundament – uanset hvad din baggrund er.

Det er ikke en landbrugsdemo, mink-demo, taxa-demo eller fiskerdemo – det er en folkelig demonstration!

Kig forbi og se, om du er enig – eneste vi kræver er en grundig undersøgelse af regeringens påståede grundlovsbrud. Om de renses eller straffes er op til uvildige dommere, som det skal være i et demokrati.

Vi tager ALLE hensyn og lever op til ALLE anbefalinger vedr. Covid-19!
 
Vi kører ind til byens centrum i en vogn – står ved vognen med mundbind på og deler foldere og og samtaler med folk, der kigger forbi – og så kører en kortege ud af byen, hvor folk sidder i hver deres bil eller førerhus. Det KAN ikke blive mere coronavenligt end det!

Det vil være forskelligt i folkemængden, hvorfor de står der.

Nogle sympatiserer med mink, andre er imod tvangsvacciner, nogle synes restriktionerne har været for skadelige – det ER en mangfoldig baggrund der samler os. Og vi samles for at hylde grundloven, vores fundament OG huske politikerne på, at VI er folkestyret.

Corona-epidemien krævede i begyndelsen hurtige beslutninger – i en grad, der ikke hidtil er set i vores fælles danmarkshistorie. Vi lærte ord som forsigtighedsprincip og forsamlingsforbud – og det samfund, som vi kender og har opbygget sammen, blev politisk lukket ned. En særlov blev vedtaget af et enigt folketing, der gav ultimativ magt til regeringen – og samtidig satte demokratiet og folkestyret på midlertidig pause.

 
Nu kræver folket medbestemmelsen tilbage.
 
Der skal være tid til at lytte, tid til at undersøge tingene til bunds – så der kan træffes meningsfyldte beslutninger. Vores demokratiske samfund skal ledes demokratisk.
 
Det ønsker regeringen ikke. Regeringen har fremsat en ny epidemi-lovgivning, der giver politikerne uindskrænket magt. Den er gudskelov senere lagt i graven af de andre partier, men regeringen foreslog de udanske værdier. Der udmeldes grundlovsstridige beslutninger og hæren sættes ind for at hjælpe myndighederne med at gennemføre ulovlige beslutninger. Selv når det går op for regeringen, at en ordre er ulovlig, fastholder de den.
 
Det har været dyrt – især på det menneskelige plan. Et erhverv er væk – og mange andre erhverv og mennesker lever i uvished for deres fremtid, når folkestyret er sat ud af kraft. Folket har ingen indflydelse på, hvilke beslutninger der dikteres fremover under den ønskede epidemilov. Det føles fremmed og usikkert.
 
Vi skal udvise politisk tillid til de mennesker vi har valgt, men det kræver, at alle bliver hørt og medinddraget i disse alvorlige beslutningerne. Nu vil vi høres!
 
Demonstrationen har deltagelse af en lang række erhverv, organisationer, borgere og folkelige bevægelser. Vi kræver fungerende folkestyre.
 
Demonstrationen er upolitisk. Ingen organisation står i spidsen for arrangementet – kun foreningen for folkelighed. Det er folkets stemme og folkestyrets demonstration.

Traktorer har mulighed for at deltage i kortegen ud af byen – men KUN hvis der er TO PLADER på traktoren, så denne er godkendt til almindelig kørsel på landevej. Traktorer og andre køretøjer kan IKKE deltage i demonstrationerne mellem 12 og 14 – da vi kun står med een vogn på pladsen. Disse andre køretøjer må selv parkere et sted – og først deltage i kortegen til næste by, der starter kl 14.

Ja! Kortegen ud af byerne kl 14 kan indeholde ALLE typer køretøjer. Også personbiler mv.

Ja! Kortegen ud af byerne kl 14 kan indeholde ALLE typer køretøjer. Også personbiler mv.

Vi hylder ytringsfriheden og selvfølgelig kan alle lade sig interviewe. Hvis du bliver kontaktet og ikke synes du har svarene (eller lysten) til at snakke med journalister, kan du henvise til Jeppe Søe på 22155541, der er demonstrationens talsmand og foreningens formand.