Spring til indhold
FOLKESTYRET HYLDER GRUNDLOVEN - GRUNDLOVS-TOUR 2021

GRUNDLOVS-TOUR 2021
55 byer på 1 år

VIGTIGT:
GRUNDLOVEN OG FRUEN SÆTTES PÅ HOLD
Den delvise nedlukning af landet rammer en stor del af befolkningen og en række brancher hårdt. Det er alvor, når vi alle bliver bedt om, at udvise ansvarlighed.
Grundloven sikrer, at vi har RET til at demonstrere. Men Grundloven er også skrevet i håbet om, at borgerne i et folkestyre er ansvarlige. Vi sætter derfor vores rundtur på 55 byer på pause med omgående virkning.
Selvom foreningen for folkelighed mener, at regeringen har opført sig uansvarligt – betyder det ikke, at vi også skal være det!
Vi er ligeså rasende over regeringens grundlovsbrud i dag, som vi var i går – og som vi vil være i morgen. Vores krav er fortsat, at der omgående nedsættes en undersøgelseskommission, som kan komme helt til bunds i, hvad der er foregået. Vi kræver det samarbejdende folkestyre tilbage – og vi helmer ikke et sekund i den kamp…
Så snart landet kører igen, kører vi også videre landet rundt, i 55 byer gennem hele 2021.

Folkestyret.dk kræver, at mistanke om brud på Grundloven, skal undersøges til bunds. Hver gang! Ikke af politikerne selv, men af dommere udenfor borgen. Alt skal åbent frem, så borgerne og presse kan lytte med og høre, om vores fundament for al lovgivning er overholdt.

Politikerne på Christiansborg skændes om, hvordan en sådan undersøgelse skal være. Skal det være en advokatundersøgelse, en kommissionsundersøgelse eller en helt ny, aldrig afprøvet, parlamentarisk undersøgelse. 

Indtil vi får en åben kommissionsundersøgelse vil vi 

HVER ENESTE LØRDAG FRA 12-14 

markere vores utilfredshed i en ny dansk by – for at huske politikerne på, at vi borgere ER folkestyret! 

– Vi vil have det samarbejdende folkestyre tilbage på borgen og kræver at dette selvsagt følger lovgivningen.

  • Vi skal bruge deltagere i kortege: Se her
  • Vi skal bruge formænd i hver by: Se her

En vogn med grundloven vil starte på Rådhuspladsen den 5. december. Der vil blive uddelt grundlove til danskerne. Vi står med god afstand og uddeler. Husk mundbind. 

Klokken 14 kører grundloven til næste by – og bliver fulgt på vej af en kortege af biler, traktorer, taxaer og hvem der eller vil med. Husk kun at dele førerhus eller bil med folk, du er tæt på i forhold til smitte.

Herefter køres grundloven hver eneste lørdag ind til en ny by – hvor vi deler grundloven ud fra 12.-14 og kører i kortege til næste by.

Det er ikke en stor demonstration – det er en lille markering i hver by, for at huske regeringen på, at vi stadig er her – og at vi venter…

Vi uddeler grundloven som hæfte til befolkningen og markerer utilfredsheden, indtil borgen får valgt at gennemføre en kommissionsundersøgelse. Aktionen kører til denne beslutning er taget, hvorefter grundloven igen er i live på borgen og derfor tages af vognen og leveres tilbage til København. Nogle gange på grundlovens tour gennem Danmark kommer en større demonstration med taler, men alle andre uger er det en markering, så politikerne ikke glemmer os eller Grundloven endnu engang.

Man kan følge grundlovs-vognen det kommende år – og korteger vil hver lørdag bevæge sig ud i det danske landskab. I kortegen vil deltage traktorer, personbiler, vognmænd, taxaer, fiskebiler, vinduespudsere eller andet godtfolk, der støtter op om grundloven – du er også velkommen. 

Der er kun plads til ganske få køretøjer hvert sted, da vi ikke ønsker at genere eller blokere – men markere. I selve optoget, der kører fra demonstrationen til næste by, er man velkommen til at deltage frit. (Vi gør opmærksom på, at alle køretøjer der deltager i optoget skal være godkendt til almindelig bykørsel – denne gang indhenter vi IKKE tilladelse til at fravige almindelige regler, da det er en markering og ikke en demonstration. I forhold til traktorer kræves der derfor til denne type demo to nummerplader.)

Herunder er demonstrationens tourplan til og med 2021
– meld dig til i den by, du gerne vil deltage i.

(Der er en person, der skal overtage traileren med grundloven – og dermed være den næste bys formand. Der kan tilmeldes 5 personer til posten – og du hører fra os, når du er valgt til at overtage stafetten. Derudover kan du frit melde dig til kortegen, der kører grundloven videre i en lang slange. Her er alle velkomne – men man kan FØRST køre med kl 14 og kan IKKE parkere ved demonstrationen.)

København – 5 dec
Helsingør – 12 dec
Hillerød - 19 dec
Frederikssund - 26 dec
Roskilde - 2 jan
Holbæk - 9 jan
Ringsted - 16 jan
Haslev - 23 jan
Sorø - 30 jan
Slagelse - 6 feb
Korsør - 13 feb
Næstved - 20 feb
Stege - 27 feb
Nykøbing Falster - 6 marts
Nakskov - 13 marts
Rudkøbing - 20 marts
Svendborg - 27 marts
Faaborg - 3 april
Ringe - 10 april
Assens - 17 april
Middelfart - 24 april
Odense - 1 maj
Kolding - 8 maj
Haderslev - 15 maj
Aabenraa - 22 maj
Ribe - 29 maj
Esbjerg - 5 juni (grundlovsdag)
Skjern - 12 juni
Allinge - 19 juni (folkemødet)
Herning - 26 juni
Holstebro - 3 juli
Nykøbing Mors - 10 juli
Aalborg - 17 juli
Brønderslev - 24 juli
Hirtshals - 31 juli
Skagen - 7 august
Frederikshavn - 14 august
Læsø - 21 august
Støvring - 28 august
Hadsund - 4 september
Hobro - 11 september
Randers - 18 september
Grenå - 25 september
Aarhus - 2 oktober
Skanderborg - 9 oktober
Horsens - 16 oktober
Vejle - 23 oktober
Billund - 30 oktober
Middelfart - 6 november
Nyborg - 13 november
Korsør - 20 november
Køge - 27 november
Brøndby - 4 december
Dragør - 11 december
København - 18 december

(Vil du mere end “bare” at deltage i kortegen, kan du overveje at blive din bys formand – Se her)

Grundlovs-tour 20/21 – KORTEGE

Tilmelding til kortegen i grundlovs-tour 20/21.
  • Vælg den by og dato, hvor du kan deltage i kortegen med et køretøj – vi kører fra byen kl 14 (nærmere lokation i byen sendes til din email, når vi er tættere på)
  • Vi søger både traktorer (HUSK der skal være to plader på), varebiler, fiskebiler, taxaer, personbiler mv. Mangfoldigheden i protesten vægtes højt. Deltag derfor gerne i noget specielt. Der kan kun tilmeldes eet køretøj pr person.