Spring til indhold
FORENINGEN FOR FOLKELIGHED - VÆRDIER

VIGTIGT OM VORES DEMONSTRATIONER

Vi vil gerne gøre det helt klart, at vi står for fredelige demonstrationer – folkelige markeringer af grundlovens betydning for demokrati!

Vi er ikke en mink-demo, ikke en traktor-demo, ikke en mundbinds-demo, ikke en fisker-demo – vi er det hele på samme tid: En folkelig hyldest til grundlovens betydning. 

Bag initiativet er en gruppe af meget forskellige folk, både fra folkelige bevægelser, mange forskellige erhverv og folk, der “bare” hylder folkestyret! Vi kalder foreningen “Foreningen for Folkestyret”.

Nogle steder er det lagt frem, som om det er en ren traktordemonstration og enkelte har frygtet, at almindelige borgere kan få et andet syn på landbruget, end den åbenlyse respekt der lige nu er om, at der er foregået udemokratiske beslutninger.

Intet kunne være mere forkert!

Ideen er ikke opstået i landbruget, men netop af folk udenfor, der opdagede et fantastisk samspil mellem by og land i Aalborg. At landbruget går med er naturligt, ligesom fiskere og andre erhverv har meldt sig under fanerne.

Det er vi voldsomt glade for! Og vi beder dem, der er negative på forhånd, om at læse lidt mere op på sagerne.

Enkelte har også udvist en frygt for, at “almindelige borgere bliver bange for de store maskiner i byen” og derfor bliver vrede. Det er helt skudt forbi.

I forhold til traktorer, er alle i demonstrationen bevidste om, at dem i byerne, som de kører ind til, er deres kunder.

Borgerne er netop landbrugets vigtigste aftagere – og dem har de respekt for!

Derfor gør vi ALT for ikke at være til gene – og i et meget tæt og varmt samarbejde med politi og myndigheder, har vi foreslået ruter, der gør at vi markerer – men ikke blokerer.

Vi vil markere, ikke blokere!

Det er et kæmpe arbejde at få tilladelser, forhandle og arbejde sammen med myndighederne. Vi er FAST BESLUTTEDE PÅ at det altid skal være HELT efter bogen – fra start til slut!

Det er både forkert og ufatteligt dobbeltmoralsk, hvis vi demonstrerer for at få folketinget til at overholde loven – hvis vi selv bryder den.

Vi er sikre på, at de mange borgere, køretøjer og fartøjer, der deltager, er helt med på den præmis. Og vi tager STÆRKT afstand fra folk, der måtte bryde med vores klare opfordring til at følge de regler vi som fællesskab udstikker!

Hvis du bryder med de regler, som vi har for demonstrationen, er du ikke længere del af den! 

Vi opfordrer til sammenhold og selvjustits, da dette SKAL klappe 100% og blive meningsfulde dage for alle erhverv og borgere, der mødes for at sige NOK ER NOK.

Til en demonstration i Agerskov var der en enkelt traktor med banner som forestillede Mette Frederiksen i naziuniform. Sådanne grove ytringer vil ikke være del af vores demonstrationer – vi hylder ytringsfrihed, men beder jer overholde vores værdier! Vi har vagter, der vil bede om at sådanne bannere bliver fjernet for at deltage. 

Vi vil markere, ikke blokere!

På vegne af foreningen,
Jeppe Søe

** HOTLINE: RING 42 90 25 24 **